W kategorii EATCLEAN przeszłam samą siebie;) Przyrządziłam klasyczny domowy obiad typu mięso-ziemniaki-surówka, ale w wersji sport-witaminy-siła Emotikon wink
Troszkę przeceniłam swoje siły, jeśli chodzi o porcję, ale było pysznie Emotikon winkBataty już znam, więc troszkę pokombinowałam i dodałam do nich odrobinę sosu sojowego i oregano do smaku- jeszcze lepsze są z takimi dodatkami;) A stek z tuńczyka, zrobiłam na patelni, ale na bajecznie zdrowym, oleju kokosowym.
Przepis:
Bataty umyć i pokroić na kształt frytek. Wrzucić do miski, nalać odrobinę oliwy, soli, sosu sojowego, pieprzu, dosypać oregano i papryki i wszystko wymieszać, żeby równomiernie rozprowadzić składniki. Wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.
W międzyczasie, ugotować brokuły, w garnku lub na parze, z odrobiną pora do smaku.
Stek z tuńczyka skropić cytryną i smażyć na patelni lub grillu przez kilka minut z każdej strony.
Smacznego;)!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz