środa, 18 marca 2015

Makaron orkiszowy z krewetkami

Na dobry początek tygodnia proponuję Wam pyszny makaron orkiszowy z krewetkami. 

Przyrządzone z czosnkiem, odrobiną prosecco oraz świeżym szczypiorkiem dodanym pod sam koniec przygotowania, smakują idealnie w towarzystwie pomidorków cherry i rucoli. 

Krewetki należy umyć, jeśli były mrożone to trochę odsączyć na sitku. W międzyczasie czosnek posiekać i wrzucić na patelnie z odrobiną oliwy. Po chwili dorzucić posiekaną szalotkę (część szczypiorku wyglądającą jak cebula;)). Do tego dodać krewetki, posolić i podlać winem. Gotować, aż się zwiną, a wino zacznie wyparowywać. Dodać posiekanego szczypiorku. Następnie ułożyć na talerzu jak na zdjęciu poniżej;)

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz