poniedziałek, 26 stycznia 2015

Steki wołowe

Zdradzę Wam przepis na jedno z dań, które swoim smakiem dosłownie odbierają rozum. Pyszne steki na blanszowanym czosnkowym jarmużu w towarzystwie pomidorków cherry, awokado z sosem miodowo-balsamicznym.

1. Steków należy kupić dwa razy tyle ile planuje się zjeść. 
Nabyte steki delikatnie posolić i popieprzyć, a następnie podsmażyć na średnim ogniu, po kilka minut z każdej strony. To już zależnie od upodobań, ja lubię medium rare. Gotowy stek powinien chwilkę odpocząć przed pokrojeniem.

2. Posiekać czosnek i wrzucić na patelnię. Dorzucić dosłownie na 1min jarmuż, mieszać.

3. Pokroić pomidorki, avocado i czerwoną cebulkę

4. Wymieszać miód z balsamico (1:1)

5. Połączyć wszystko razem tak jak na obrazku;)
#eatclean
#traindirty
#troszkęfilozofii
#alewarto ;);)

Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz