środa, 14 stycznia 2015

Łosoś z kaszą jaglaną

Kasza jaglana świetnie nadaje się zarówno do potraw słodkich jak i słonych.

Dziś daje wam pomysł na obiad, w moim stylu #zerofilozofii #100procentsmaku;)

Jaglaną należy przygotować według przepisu na opakowaniu. Zależnie od tego, jakiego producenta produkt kupicie, może być konieczność, aby ją przepłukać, albo może być już w woreczku, gotowa do użycia. To ważne, żeby zastosować się do instrukcji, ponieważ w innym wypadku może zrobić się gorzka.

Jak będzie się gotować, to płuczemy płat łososia, wsadzamy do folii aluminiowej, kropimy cytryną, solimy, dokładamy trochę koperku dla aromatu (później należy go zdjąć, bo oczywiście zwiędnie po obróbce termicznej), zawijamy folię i wrzucamy na 25 min na 180stopni do piekarnika.

Na talerz wykładamy świeży szpinak, a kiedy kasza i łosoś będą ready, układamy według własnego widzimisię lub mojej propozycji podania ;)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz