poniedziałek, 5 stycznia 2015

Piersi z indyka bez tłuszczu

Polecam Wam bardzo prosty przepis na pieczone piersi z indyka. Przygotowując je w poniższy sposób nie musicie dodawać tłuszczu, ani smażyć, a one i tak będą pyszne i soczyste.

Potrzebujesz:

  • 4 piersi z indyka
  • 2 puszki pomidorów
  • 3 cebule czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • oregano, lubczyk, sól, papryka słodka, pieprz


Pierwszą puszkę pomidorów rozlewamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i przyprawami. Układamy na tym mięso, również przyprawiamy, dodajemy pokrojone cebule i czosnek, polewamy drugą porcją pomidorów, tak, żeby przykryć całość, zamykamy naczynie żaroodporne i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut.

Zero filozofii, 100% smaku. ;)

#eatforfun
#eatclean
#traindirty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz